Laatste update 10 juli 2016, 13:20
22

Parlementslid Angela Eagle gaat strijd aan met Corbyn om leiderschap Labour

Het parlementslid Angela Eagle heeft zaterdag bekend gemaakt voor het Labour-leiderschap te willen gaan. De huidige leider Corbyn heeft al eerder duidelijk gemaakt niet van plan te zijn op te stappen. Eagle is niet heel bekend maar vooral populair bij de progressieve achterban van de partij. Dit meldt the Guardian.

Eagle maakt haar kandidaatschap maandag officieel bekend. Ze heeft daarvoor de steun van vijftig Labour-parlementariërs nodig. Zij is bijna 25 jaar parlementariër en was minister in het kabinet van zowel Blair als Brown. Eagle is het eerste openlijke lesbische parlementslid en zij staat bekend om haar strijd voor gelijke rechten voor vrouwen en etnische minderheden. Wel wordt ze bekritiseerd vanwege haar steun aan de Irak-oorlog en de bombardementen in Syrië.

De parlementariër kreeg enige naamsbekendheid door een vurige speech die zij gaf tijdens de presentatie van een begroting die zij ondermaats vond.

Corbyn heeft een motie van wantrouwen niet overleefd maar vindt dat hij door de leden is gekozen en wil daarom niet opstappen. Zijn woorden worden kracht bijgezet door de toename van het aantal Labour-leden. Ook heeft hij binnen de Labour-fractie nog wel enige steun.

Labour in de problemen? Welnee, 60.000 nieuwe leden melden zich aan

Geef een reactie

Laatste reacties (22)