Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Particuliere camera's steeds vaker ogen én oren voor politie

  •  
15-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Bewakingscamera_UdoGeisler_300.jpg
Nationale Politie bouwt netwerk van slimme camera's 
De politie sluit steeds meer particuliere camera’s in bijvoorbeeld uitgaansgebieden en op bedrijventerreinen aan op haar eigen cameranetwerk. Dat meldt NRC Handelsblad zaterdag. Nationale Politie bouwt zo aan een ‘landelijk sensornetwerk’ van ‘slimme camera’s’.
NRC:
Met ‘sensoren’ worden niet alleen camera’s bedoeld, maar ook geluidsmeters, bewegingsmeters, camera’s die kentekens registeren, beelden van drones en andere sensoren. Camera’s met geluidsmeters geven bijvoorbeeld een signaal wanneer er in een uitgaansgebied wordt geschreeuwd. Vandaar de term ‘slimme camera’.
Het Korps Landelijke Politiediensten schreef in  2011 al dat de organisatie werkt aan een “landelijke infrastructuur waaraan meersoortige sensoren gekoppeld kunnen worden, zodat het waarnemingsvermogen snel kan worden uitgebreid”. Momenteel overlegt de politietop over de definitieve plannen op dit gebied, aldus NRC. 
Foto-cc: Udo Geisler

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.