Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Particuliere pedojagers gevaar voor veiligheid

  •  
04-11-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
116 keer bekeken
  •  
pedospeurder
Groep mannen valt verkeerde huis in Harderwijk binnen ... Particuliere pedojacht kan onschuldige levens verwoesten
Een familie in Harderwijk kreeg maandag de schrik van hun leven, toen een groep van vier schreeuwende mannen de deur van hun woning intrapte. Ze waren op zoek naar een man die via Facebook een jong meisje zou hebben benaderd. Pas toen ze binnen waren, ontdekten ze dat de man er helemaal niet woonde.
Het nieuws kwam op dezelfde dag naar buiten, als het bericht dat Terre des Hommes 1000 kindermisbruikers succesvol ontmaskerde met een virtueel Filipijns meisje. De actie van de kinderhulporganisatie was echter gestoeld op gedegen onderzoek en werd uitgevoerd door professionals met de juiste expertise en motivatie. Dit in tegenstelling tot de groeiende groep vrijwillige speurders die de opsporing van pedoseksuelen op zich neemt.
Alleen de beschuldiging van pedofilie is al genoeg om levens te verwoesten. Als de geruchtenmachine eenmaal op gang komt staan huwelijken en carrières zo maar ineens op het spel. The Guardian beschrijft twee gevallen waarbij mannen gebrandmerkt werden als pedoseksueel door overijverige ‘jagers’, terwijl zij niets hadden gedaan om dat te verdienen. Een derde man werd zelfs door zijn buren mishandeld en in brand gestoken, nadat iemand het totaal ongefundeerde gerucht de wereld in hielp dat hij pedofiel zou zijn. Hij had foto’s gemaakt van jongeren die zijn bloemperkje vernielden en moest het met de dood bekopen.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.