Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Partij voor de Dieren doet aangifte tegen Dijkhoff om opgelaten ballonnen

  •  
27-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Najaarscongres van de VVD

© 2018-11-24 14:46:01 DEN BOSCH - Klaas Dijkhoff tijdens het najaarscongres van de VVD. ANP LEX VAN LIESHOUT

Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren Christine Theunissen heeft het AD laten weten dat haar partij aangifte doet tegen VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff wegens milieuvervuiling. De aanleiding is het feit dat hij dit weekend tijdens een VVD-congres in Den Bosch vijfhonderd ballonnen de lucht in liet, daarmee refererend aan de vele ‘proefballonnetjes’ die hij oplaat.
“Verspreiding van vijfhonderd stuks zwerfafval is een economisch delict,” zegt Theunissen. “Ik vind het een heel principiële zaak, dat zal het Openbaar Ministerie (OM) ook moeten vinden.” Ze staat niet alleen in haar kritiek. Boswachter Frans Kapteijns wist niet wat hij zag. ,,De VVD had vandaag (op het congres; red.) de mond vol over verandering, duurzaamheid en een schoner milieu, en ondertussen laat Dijkhoff ik weet niet hoe veel ballonnen de lucht in.” Vervuiling door plastic is een wereldwijd probleem. Zelfs in menselijke ontlasting wordt tegenwoordig plastic aangetroffen.
Cc-foto: Euro
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.