275

Partij voor de Vrijheid wil godsdienstvrijheid afschaffen

Groep rond Wilders radicaliseert verder: alle moskeeën moeten dicht

De Partij voor de Vrijheid maakt goede kans op een prijs voor de partij met de meest ironische naam. Tijdens een debat in de Tweede Kamer daalde PVV’er De Graaf af tot een nieuw dieptepunt met een tirade tegen moslims. De PVV wil dat alle moskeeën gesloten worden. Dat duidt op verdere radicalisering want tot nu wilde de partij ‘slechts’ geen nieuwe moskeeën.

Tijdens zijn spreekbeurt verweet De Graaf de PvdA antisemitisme aan te wakkeren vanwege de wens Palestina als staat te erkennen, stelde hij dat er in de grote steden door moslims ‘bezette gebieden’ bestaan en ging hij tekeer tegen islamitische moeders omdat ze kinderen baren. Kamerleden die kritisch reageerden beantwoordde hij met sneren. Op de reactie van D66-Kamerlid Weijenberg die wilde weten of De Graaf de islam als godsdienst wilde verbieden, in tegenstelling tot andere godsdiensten reageerde de PVV’er volgens de NOS:

Het is een gevaarlijke totalitaire ideologie. Als de heer Weijenberg met een stukje aluminiumfolie onder zijn capuchon op zijn hoofd wil blijven lopen, D66’ers zijn nogal bang voor aardstralen, dan moet hij dat doen.” Toen Van Weijenberg zijn vraag herhaalde zei De Graaf: “Inderdaad, wij willen geen islam in Nederland.

Het voorstel van de PVV is overigens in strijd met Artikel 6 van de Grondwet:

Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

Geef een reactie

Laatste reacties (275)