9

Partijen voor blijheid door sprookjes, een moeder-CAO en een ijsbaan

Overzicht van opmerkelijke lokale partijen

Bij elke gemeenteraadsverkiezing doet weer een aantal opmerkelijke politieke partijen mee.

Binnenlands Bestuur zet een aantal van deze partijen op een rijtje. Zo doet in Zaandam de Partij voor de Ijsbaan mee. Vier jaar geleden werd de partij al in de raad gekozen, maar de ijsbaan is er nog steeds niet, dus doet de partij vol goede moed opnieuw mee.

Kennelijk is Deventer niet blij genoeg, althans in de ogen van Bertus Rietman, want zijn Sprookjespartij voor de blijheid hoopt in de gemeenteraad gekozen te worden. Belangrijk verkiezingspunt: de gemeentelijke aankoop van een keeper voor de voetbalclub Go Ahead Eagles. 

In Alkmaar hoopt de Partij MoederCAO dat een zetel in de gemeenteraad kan zorgen voor de invoering van iets wat toch landelijk geregeld zou moeten worden. Datzelfde gaat op voor de Lijst Willem Lucht. Binnenlands Bestuur:

De lijsttrekker van de partij die zijn naam draagt is voor de doodstraf, voor afschaffen van proefverlof, voor strengere straffen, meer veiligheid, een strenger asielbeleid en is ook nog eens niet links, niet rechts, maar recht door zee. De partij vindt dat er per gezin maar één arbeidsplek te vergeven is, kinderen thuis moeten blijven wonen tot ze trouwen en dat Jeruzalem de hoofdstad van Palestina moet worden. En dat allemaal in Zwolle.

Geef een reactie

Laatste reacties (9)