Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Pas op met bezuinigen'

  •  
21-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Nieuwsuur_dedrie.jpg
Kok, Bolkestein en Lubbers praten in Nieuwsuur over de crisis... Teveel bezuinigen is slecht voor de economie... Lubbers: 'Wat Bolkestein zegt is quatsch'...
Drie oude politieke rotten schoven aan bij Nieuwsuur. Bolkestein, Kok en Lubbers bespraken de eurocrisis. En waren het erover eens dat er niet te hard bezuinigd moet worden. Dat schaadt de economie.
Bekijk de video in andere formaten. De regering moet oppassen met extra bezuinigingen als de economische omstandigheden verder verslechteren. Dat zeiden de voormalige prominente politici Frits Bolkestein, Wim Kok en Ruud Lubbers woensdag in het televisieprogramma Nieuwsuur.
Je moet je afvragen of verder bezuinigen een goed idee is”, stelde Bolkestein. “Dat kan een recessie verder verscherpen.
Voormalig premier Kok gaf aan dat het moeilijk is om tegen andere landen te zeggen dat ze orde op zaken moeten stellen, om vervolgens zelf niets te doen. “Maar je moet niet overdrijven door alleen de boekhoudregels te volgen.” Besparingen moeten volgens hem vooral samengaan met hervormingen die de economie sterker maken. “Daarbij mogen geen taboes bestaan.”
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.