4

&… Pas op: werken kan leiden tot de dood

Werkgerelateerd stress kan voor veel problemen zorgen... Topman Frans implantatenbedrijf de cel in... Twitter nu ook van rechts naar links te lezen... Nederland kampt nog steeds met hoge babysterfte

Ander nieuws van vandaag

Is Job Stress Killng You?
From: HumanResourcesMBA.org
– Stress vanwege je arbeidsomstandigheden is erg vervelend en kan verregaande gevolgen hebben. In de infographic hierboven de feiten op een rij.

– De topman van het omstreden van Franse implantatenbedrijf Poly Implant Prothese (PIP) is in de cel gegooid omdat hij een borg van 100.000 euro niet betaalde. Door fouten van het bedrijf moeten tienduizenden vrouwen opnieuw onder het mes. (AD)

– Twitter is voortaan ook leesbaar van rechts naar links. De uitbreiding, die met hulp van vrijwilligers tot stand kwam, maakt de dienst beter bruikbaar voor talen als Arabische en Hebreeuws. De microblogdienst is nu beschikbaar in 28 talen (De Morgen)

– Minister Schippers van Volksgezondheid, die het afrekenen met ‘betuttelen’ als haar belangrijkste taak ziet, doet te weinig tegen babysterfte. Tienduizenden vrouwen kampen jaarlijks met bevallingsproblemen maar treffen buiten kantooruren gesloten operatiekamers met soms dodelijke gevolgen. Schippers vindt die medische voorziening ‘te duur’. Nederland hoort bij de landen met de hoogste babysterfte in Europa. (de Volkskrant)

– In de VS, Groot-Brittannië en Ierland zijn hackers opgepakt die tot LulzSec zouden behoren, de groep die onder meer Sony te grazen nam. De arrestaties zijn mogelijk omdat een eerder opgepakt lid van de groep het op een akkoordje heeft gegooid met de FBI en zijn buddy’s verlinkte. (De Morgen)

Geef een reactie

Laatste reacties (4)