21

Patiënt onder narcose? Dan barsten grappen over penis los

Mobieltje maakt opnames van bizar gesprek in operatiekamer 

Een man, die tijdens een operatie in het Amerikaanse Reston door zijn artsen is beledigd, krijgt een schadevergoeding van een half miljoen dollar, meldt de Amerikaanse krant Washington Post woensdag

De man moest voor een anaal onderzoek naar het ziekenhuis en daarvoor onder narcose worden gebracht. Omdat hij de instructies van het medische team wilde opnemen had hij zijn mobieltje aangezet. Maar toen hij de opnames afluisterde, schrok hij zich dood. Hij werd aan de lopende band beledigd, meldt de Washington Post. De opnames van het gesprek zijn door de Washington Post online gezet. 

“Waarom kijk je dan, debiel’
Maar hier bleef het niet bij, ook al tijdens zijn bewustzijn kreeg de patiënt, toen hij wit wegtrok bij het zien van een narcosenaald: ‘ Wat kijk je dan, debiel’. Ook weigerde de dienstdoende arts de patiënt, na de operatie nog te zien, en stelde voor een andere diagnose te stellen dan waar hij voor kwam.

Na de operatie had de man last van benauwdheid, slapeloosheid en schaamde hij zich diep. Naderhand klaagde zijn anesthesioloog en arts aan voor laster en medische fouten.

Rechtszaak
Tijdens de rechtszaal wierp de verdediging tegen dat de gesprekken in de operatiekamer vallen onder het medisch beroepsgeheim, maar daar ging de rechter niet in mee. Uiteindelijk besloot de jury de patiënt een half miljoen dollar schadevergoeding te geven.

Washington Post: Anesthesiologist trashes sedated patient — and it ends up costing her
Foto cc: H.KoPP

Geef een reactie

Laatste reacties (21)