Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Patiënten uit antivax-dorp Urk overspoelen ziekenhuis Sneek

  •  
30-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
395 keer bekeken
  •  
Urk Lighthouse

© epa09334708 A photograph made with a drone shows Urk Lighthouse at the eastern banks along IJsselmeer, in Urk, Netherlands, 09 July 2021. From 1617 a coal fire was used for the local fisherme

Het Antonius ziekenhuis in Sneek is volgestroomd met coronapatiënten uit Urk. Meer dan de helft van alle coronapatiënten in het ziekenhuis is afkomstig uit de probleemgemeente met de laagste vaccinatiegraad van Nederland. Dat meldt Omrop Fryslân.
" Het ziekenhuis neemt momenteel geen nieuwe coronapatiënten meer op: alle beschikbare bedden zijn in gebruik. Het betekent dat coronapatiënten in de omgeving van Sneek nu uit moeten wijken naar bijvoorbeeld Leeuwarden of Heerenveen. Van de coronapatiënten op de verpleegafdelingen in het Antonius komt 70 tot 80 procent van Urk. Op de intensive care gaat het om zo’n 50 procent."
Vorige maand bleek uit een rondvraag van De Telegraaf dat bewoners van Urk trots zijn op de lage vaccinatiegraad in hun dorp. De burgemeester van Urk riep de bewoners van de plaats eerder deze week op om nog eens na te denken over vaccinatie.
In de Biblebelt houdt het coronavirus nu flink huis omdat veel bewoners er om religieuze redenen voor kiezen om zich niet te laten inenten. Ook in arme wijken van de grote steden zijn weinig mensen ingeënt.
Update: De NOS meldt dat de huisartsen op Urk een offensief starten om de lage vaccinatiegraad op te krikken.
"Bij alle huisartsenposten in Urk wordt het mogelijk om een coronavaccin te halen. Inwoners hoeven dan niet meer naar de prik-locatie van de GGD in Emmeloord of een andere plaats. In Urk is op dit moment nog geen kwart van de bevolking gevaccineerd."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.