Laatste update 21:54
20

Patiënten van zeldzame taaislijmziekte krijgen medicijnen toch vergoed

Demissionair minister van Volksgezondheid Edith Schippers heeft besloten om een middel tegen cystische fibrose, beter bekend als taaislijmziekte, alsnog op te nemen in het basispakket. Dat meldt het AD. Eerder waren onderhandelingen over de prijs met de Amerikaanse fabrikant Vertex mislukt, waardoor de ongeveer 750 patiënten in Nederland in een onmogelijke situatie werden geplaatst, maar per 1 november is gebruik van het middel toch gedekt door de verzekering. Onderdeel van de deal is dat de financiële details vertrouwelijk blijven.

Schippers:

Ik ben ongelooflijk blij voor de patiënten dat het alsnog gelukt is. Hun geduld is immers zwaar op de proef gesteld. De overeenkomst is natuurlijk in de allereerste plaats in het belang van mensen met de ziekte en hun familie. Maar gelet op overeenkomst met de fabrikant is het ook in het belang van de premiebetaler en van de betaalbaarheid van de zorg.

Lees ook op Joop: Geen vergoeding voor medicatie taaislijmziekte en ‘Besluit Schippers over medicijn taaislijmziekte leidt tot vele doden’

Geef een reactie

Laatste reacties (20)