Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Patiënten van zeldzame taaislijmziekte krijgen medicijnen toch vergoed

  •  
25-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schippers300_04.jpg
Demissionair minister van Volksgezondheid Edith Schippers heeft besloten om een middel tegen cystische fibrose, beter bekend als taaislijmziekte, alsnog op te nemen in het basispakket. Dat meldt het AD. Eerder waren onderhandelingen over de prijs met de Amerikaanse fabrikant Vertex mislukt, waardoor de ongeveer 750 patiënten in Nederland in een onmogelijke situatie werden geplaatst, maar per 1 november is gebruik van het middel toch gedekt door de verzekering. Onderdeel van de deal is dat de financiële details vertrouwelijk blijven.
Schippers:
Ik ben ongelooflijk blij voor de patiënten dat het alsnog gelukt is. Hun geduld is immers zwaar op de proef gesteld. De overeenkomst is natuurlijk in de allereerste plaats in het belang van mensen met de ziekte en hun familie. Maar gelet op overeenkomst met de fabrikant is het ook in het belang van de premiebetaler en van de betaalbaarheid van de zorg.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.