Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Patiënten zonder zorg door bezuiniging AWBZ en falende gemeente

  •  
15-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Thuiszorg300_01.jpg

Patiëntenclubs: 'Gemeenten weten niet hoe maatschappelijke zorg te organiseren'

Gemeenten zijn er niet in geslaagd maatschappelijke zorg op te zetten voor onder meer dementerende ouderen en jongeren met psychiatrische problemen. Staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid moet gemeenten dwingen hun nieuwe maatschappelijke taken beter op te pakken, aldus een aantal belangenorganisaties van ouderen, zieken en gehandicapten.
Begin vorig jaar hebben 220.000 mensen te maken gekregen met de bezuiniging op de rijkspot AWBZ. Volgens de belangenorganisaties, zoals de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) en de CG-Raad voor gehandicapten en chronisch zieken, heeft een derde van de groep minder zorg en hulp gekregen.
Van die groep zijn vier op de tien in problemen gekomen. Ze vereenzamen, maken zich zorgen of ze nog wel zelfstandig kunnen blijven wonen, of roepen hulp in van vrienden of familieleden terwijl die daar eigenlijk geen tijd voor hebben.
Lees meer in Trouw

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.