Laatste update 11:25
109

Patty Brard reageert met racistische opmerking op kritiek Ajouad El Miloudi

Tv-bekendheid Patty Brard heeft racistische opmerkingen gemaakt tegen Ajouad El Miloudi, presentator van onder meer de Keuringsdienst van Waarde. Brard viel er in het BNN-programma Ranking The Stars over dat El Miloudi haar de laagste plaats toekende in zijn overzicht van sterren waar een straat naar vernoemd mag worden.

El Miloudi onderbouwde zijn keuze tegenover presentator Paul de Leeuw met het argument dat alleen mensen die iets betekend hebben voor de maatschappij voor een straatnaam in aanmerking komen. Brard reageerde volgens El Miloudi met een racistische opmerking “Rot op naar je eigen land, ga terug naar Marokko, zei ze. Wanneer pak je het vliegtuig?” verklaart hij tegenover de Volkskrant. Na afloop van de opnames zou ze dat nog eens herhaald hebben. “Ik nam afscheid van haar. Het is goed hoor schat, zei ze, en nu snel terug naar Marokko, hahaha.”

In de bewuste uitzending van 14 augustus is de uitspraak niet terug te vinden.

De Volkskrant schrijft:

“Volgens Pim Castelijn, sinds het begin in 2006 eindredacteur van Ranking the stars, was iedereen in de studio er meteen van doordrongen dat Brard te ver was gegaan. Alle betrokkenen werden geraadpleegd en iedereen was het er over eens dat het fragment niet moest worden uitgezonden – ook El Miloudi, zegt Castelijn.”

El Miloudi zegt niet op de hoogte gesteld te zijn van de montageingreep en maakte vervolgens bekend wat zich volgens hem had afgespeeld tijdens de opnames. Ranking the Stars is een amusementsprogramma waarin op komische wijze harde oordelen worden geveld over aanwezige BN’ers.

Op Twitter gaat Brard vrijdagochtend opnieuw tekeer tegen El Miloudi:

In de aflevering van afgelopen week kreeg Patty Brard het opnieuw te verduren (vanaf 11:25). Jan Versteegh plaatste haar onderaan op de lijst van personen die in aanmerking komen voor een beursgang, mede omdat Brard een faillissement achter de rug heeft. Dat leverde een aanzienlijk minder boze reactie op van Brard.

Waarom @pattybrard zo dodelijk kijkt? ? Gaan we lekker niet verklappen. Terugkijken kan híer: rts.bnn.nl #shitisaan #rankingthestars #bnn

Een foto die is geplaatst door Ranking the Stars BNN (@rankingthestars) op

Geef een reactie

Laatste reacties (109)