23

Paul de Leeuw stemt geen PvdA meer vanwege Sotsji

Cabaretier gebelgd over houding ten opzichte van homo's ... "Ik blijf wel voor 'rood' kiezen"

Paul de Leeuw stemt niet meer op de PvdA omdat de partij medeverantwoordelijk is voor de zware regeringsdelegatie die is afgereisd naar Sotsji. Dat verklaarde de cabaretier tegenover Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door.


De Leeuw woont in Blaricum, een van de rijkste gemeenten van Nederland. PvdA-stemmers zijn er volgens De Leeuw zeer zeldzaam, de partij heeft 1 zetel in de gemeenteraad. “Ik ben geloof ik de enige die een beetje rood stemt.” Maar vanwege de delegatie naar Sotsji ziet hij nu van een stem op de PvdA af. Hij verklaarde wel ‘rood’ te zullen blijven stemmen: “D66 of SP”. Dat laatste wordt een beetje lastig omdat de SP niet meedoet in zijn gemeente.

De Leeuw deed zijn ontboezeming tijdens een oproep om Twitter te gebruiken om de opkomst bij de verkiezingen te verhogen. De artiest stelt dat mensen voortdurend hun mening over van alles geven maar nu nu het er echt om spant, namelijk bij de verkiezingen, de meeste mensen plotseling niet thuis geven. Hij roept iedereen op om via Twitter anderen aan te sporen te gaan stemmen. Voor de komende verkiezingen wordt een historisch lage opkomst gevreesd.

Kijk hierboven terug vanaf 04:00.

Geef een reactie

Laatste reacties (23)