Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Paul Jansen nieuwe hoofdredacteur Telegraaf'

  •  
18-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
jansen300_02.jpg
Telegraaf-journalist volgt Sjuul Paradijs op
Telegraaf-journalist Paul Jansen wordt de nieuwe hoofdredacteur van de krant. Dat meldt onder meer Villamedia. Er was één tegenkandidaat bekend, John van den Heuvel, maar hij trok zijn kandidatuur deze week in. Villamedia baseert zich op Quotenet, zowel Paul Jansen als de directie van De Telegraaf willen nog nergens op reageren.
Jansen zal als hoofdredacteur een flink aantal beslissingen moeten nemen over de krant. De directie wil namelijk dat 40 redacteuren ontslagen worden, ook moet er een aantal deel-hoofdredacteuren benoemd worden voor de onderdelen Financiële Telegraaf, Vrouw, Privé en Sport, schrijft Villamedia
Politiek-journalist Jansen is onder meer bekend vanwege het onterecht brandmerken van GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman als lek in de Ombudsman-zaak. In De Telegraaf beweerde hij dat Voortman aan de NOS zou hebben gelekt dat ANWB-topman Guido van Woerkom de enige kandidaat was voor de functie van Nationale Ombudsman. Na onderzoek concludeerde het Openbaar Ministerie dat Voortman onterecht in de beklaagdenbank is gezet. 
cc-foto: Nikontino

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.