Laatste update 07 februari 2018, 21:38
27

Paul Ryan onder vuur na lofzang op belastinghervorming

Het presidentschap van Donald Trump is heus niet één en al kommer en kwel. In tegenstelling tot wat de “Fake New Media” ons willen doen geloven, is Donald Trump niet alleen de president van de corporaties, maar heus ook echt van de gewone Amerikaan. Althans, dat is het beeld dat de Republikein Paul Ryan, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, wilde uitdragen met zijn tweet waarin hij schrijft dat een schoolsecretaresse aangenaam verrast was door de belastinghervorming van Donald Trump. Dankzij zijn belastinghervorming verdient ze nu 1,5 dollar per week méér, waardoor ze haar jaarlijkse lidmaatschap van Costco (de Amerikaanse Makro, red) kan betalen. Ain’t that something.

Ryan zag zich na een storm van kritiek al gauw genoodzaakt de tweet, waarmee hij wilde illustreren dat de middenklasse ook profiteert van de belastinghervorming, te verwijderen. Uiteindelijk zijn de netto-winnaars van die belastinghervorming immers Paul Ryan en de zijnen. De gebroeders Koch bijvoorbeeld hoeven 1 miljard dollar minder aan belasting te betalen. En passant kreeg Ryan 500.000 dollar van die gebroeders Koch, zo schrijft de Democratische partijleider Nancy Pelosi. Enkele dagen na de hervorming schonken de gebroeders Koch Ryans committee voor fondsenwerving dat bedrag. Pelosi nodigt Twitteraars uit een kijkje te nemen op het account van TaxMarch dat bijhoudt hoeveel bedrijven minder aan belasting hoeven te betalen, dankzij Donald Trump:

Verizon: 4 miljard dollar
Wallmart: 2 miljard dollar
Exxon: 5,9 miljard dollar
Pfizer: 11 miljard dollar
Chevron: 2 miljard dollar
Bank of America: 3 miljard dollar
Phillips 66: 2,7 miljard dollar
The Koch Brothers: 1 miljard dollar
The Trump Family: 11 miljoen dollar (bedrag kan hoger of lager uitvallen, maar dat kan pas duidelijk worden als Trump zijn belastingpapieren ooit openbaar maakt)
Paul Ryan: 19.000 dollar


cc-foto: WisPolitics

Geef een reactie

Laatste reacties (27)