Laatste update 08:16
40

Paul Tang ziet af van gooi naar leiderschap PvdA, steunt Asscher

Paul Tang, de europarlementariër die enkele weken terug bekend maakte dat hij zich mogelijk kandidaat zou stellen als uitdager van Diederik Samsom om de partij een ruk naar links te geven, doet toch niet mee aan de leiderschapsverkiezing. In een verklaring stelt hij:

“Linkse lef. Dat verlang ik in mijn partij. Zo heb ik zelf gepleit voor publieke basisbanen, die aan de kwaliteit van ons bestaan bijdragen en ons doel van volledige werkgelegenheid dichterbij brengen. Het is dat doel dat nooit mag sneuvelen onder de kille cijfers van een begrotingsnorm. Het linkse lef is op de achtergrond geraakt door de samenwerking met de VVD. Maar het is niet verdwenen. De kiezer moet weten, dat de traditionele partijen niet allemaal één pot nat zijn. Dat er wel degelijk een herkenbare PvdA op links is.”

Het nieuwe partijprogramma is volgens Tang voldoende garantie dat de sociaaldemocraten een linksere koers gaan varen.

“Dat verlangen naar een herkenbare PvdA is de bron van het nieuwe partijprogramma. Het is een prachtig programma dat de basis voor ons politieke handelen vormt. Wie na een spannende race de lijst gaat trekken is uiteraard belangrijk. Maar het is duidelijk, dat we lessen hebben geleerd uit onze ervaring met het huidige kabinet. Wat de uitkomst ook zal zijn, de PvdA zal scherper dan voorheen grenzen trekken.”

De voormalige financieel specialist van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer stelt dat hij zijn werk in het Europees parlement niet wil opgeven.

“Na de Brexit vraagt de verdere toekomst van de Europese Unie een soms moeizame, maar noodzakelijke discussie; de financiële sector lobbyt heviger dan ooit en is nog verre van veilig en dienend; de aanpak van belastingontwijking door multinationals begint pas op gang te komen.”

Tegenover Nu.nl verklaart Tang dat hij bij de leiderschapsverkiezing op Lodewijk Asscher zal stemmen:

“Hij heeft bewezen dat hij een feilloos gevoel voor rechtvaardigheid heeft”, vindt Tang. “Door zijn aanpak van zwakke scholen in Amsterdam, door het agenderen van meer en eerlijk werk. En hij is iemand die kan verbinden en scherp stelling durft te nemen tegen de VVD en de PVV. Op links Nederland steekt hij ruim boven de rest uit.”

Eerder: Paul Tang legt uit wat de PvdA nodig heeft: linkse lef

cc-foto: PvdA

Geef een reactie

Laatste reacties (40)