Laatste update 22 december 2016, 19:03
104

Broer van Geert Wilders biedt de wereld excuses aan voor PVV-leider

De broer van Geert Wilders, Paul Wilders, heeft zijn excuses aangeboden voor het gedrag van Geert. Hij refereerde aan de walgelijke tweet van de PVV-leider met een bewerkte foto van Angela Merkel. De handen van de Duitse Bondskanselier zijn op die foto zo bewerkt dat ze met bloed besmeurd lijken. Wilders schuift hiermee de schuld van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn in de schoenen van Merkel. Paul Wilders twittert nu:

In de volgende tweet verwijst Paul Wilders naar een opinieartikel dat hij zes jaar geleden op Joop publiceerde, waarin hij de rol van de politiek bij de vorming van identiteiten onder de loep neemt. “Het bestaan van afwijkende identiteiten bevestigt het bestaan van de eigen identiteit van de mens als individu en vormt zo een sociale identiteit – het diepgewortelde en noodzakelijke gevoel en de overtuiging ergens bij te horen”, stelt hij. En:

Andere identiteiten worden gezocht en gevonden. Het afzetten daartegen is een noodzaak. Dit kan op vreedzame wijze, maar ook op vijandige wijze. Dat laatste heeft thans overduidelijk de overhand. De vraag rijst: hoe wordt met dit gegeven om gegaan? Ontbreken of tornen aan identiteit levert onlosmakelijk angst op, die zich zoals de geschiedenis uitwijst, (te) vaak uit op extreme en negatieve wijze ten opzichte van de nieuwe dan wel afwijkende identiteiten die gezocht en gevonden werden.

Geef een reactie

Laatste reacties (104)