Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pauline Krikke stapt op als burgemeester Den Haag

  •  
06-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
paulinekrikke
Pauline Krikke (VVD) vertrekt als burgemeester van Den Haag. Haar vertrek volgt op een turbulente week voor de stad. Nadat de recherche eerst invallen deed bij twee wethouders van de Groep de Mos die worden verdacht van corruptie, volgde donderdag het rapport van Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over de bijna-ramp door de vreugdevuren.
Krikke maakt haar vertrek bekend in een Instagram-video. Daarin zegt ze onder meer:
"Eerder deze week heb ik, als voorzitter van het College van B&W, twee wethouders dringend moeten verzoeken hun taken neer te leggen. (…) Het zal niemand zijn ontgaan dat ook ikzelf onder vuur lig, om geheel andere kwesties, en dat de commotie rond de twee wethouders de verhoudingen in de gemeenteraad en het college nog eens extra op scherp hebben gezet. Het aanstaande debat over het rapport van de onderzoeksraad wordt binnen en buiten het stadhuis al in alle hevigheid gevoerd, en spitst zich steeds meer toe op mijn functioneren. Het debat over mijn toekomst zit het debat over de toekomst van Den Haag in de weg."
Een bericht gedeeld door Burgemeester Pauline Krikke (@paulinekrikke) op 6 Okt 2019 om 8:23 (PDT)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.