46

Paus spreekt fatwa uit over corrupte lui

'Hang een steen rond hun nek en gooi ze in zee'

In een gepassioneerde preek pleitte paus Franciscus maandag voor een harde aanpak van corruptie. Hij haalde hierbij een passage uit de bijbel aan die stelt dat zondaars een steen om hun nek moeten krijgen en in zee moeten worden gegooid.

De van oorsprong Argentijnse leider van de katholieke kerk zei dat christenen die met een hand geld geven aan de kerk en met de andere stelen van de staat “een dubbel leven leiden” en dat zij zondaars zijn die moeten worden gestraft. Dat schrijft de Britse krant The Independent.

De paus citeerde uit de bijbel (Lucas):

Jezus zegt: “Het is beter als hij een molensteen om zijn nek krijgt en de zee in wordt geworpen”. Want “waar bedrog is kan de heilige geest niet zijn

Zonder direct te verwijzen naar de corruptie binnen de katholieke kerk beschreef Franciscus de corrupten als “witgewassen tombes”, “zij lijken mooi van buiten, maar van binnen liggen ze vol met dood en verrotting. Een leven van corruptie is opgepoetste rottigheid.”

De paus veroordeelde corruptie al eerder. Op vrijdag zei hij tegen ouders die geld verdienden aan steekpenningen dat zij hun “waardigheid hebben verloren” en “hun kinderen onrein brood te eten geven”.
Ook de corruptie binnen de kerk zegt Franciscus te willen aanpakken. Hij herinnerde zijn collega’s eraan dat “Petrus ook geen bankrekening had”.

The Independent: Pope Francis corruption fury: tie them to a rock an throw them in the sea

Foto-cc: Catholic Church England and Wales

Geef een reactie

Laatste reacties (46)