Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Paus vergelijkt abortus met het inhuren van een huurmoordenaar

  •  
10-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
41346553984_f4c1561708_z
Hoewel Paus Franciscus soms oprispingen heeft die erop lijken te wijzen dat hij een liberalere koers voorstaat, was daar eerder deze week weinig van te merken tijdens een dienst in het Vaticaan. ‘Abortus is als het inhuren van een huurmoordenaar,’ zei hij bij die gelegenheid. ‘Een zwangerschap onderbreken is als het elimineren van iemand. Je ontdoen van een mens is je problemen op laten lossen door een huurmoordenaar,’ besloot hij. In juni liet hij zich al eens eerder uit over abortus. Toen vergeleek hij die met ‘het product van een nazi-mentaliteit.’
Door oorlogen, exploitatie van de mens en uitsluiting wordt het menselijk leven minder waard, betoogde hij. Abortus hoort wat de hoogste geestelijk leider van de Rooms-Katholieke kerk ook in dat rijtje. Of zijn geheugen de Paus in de steek begint te laten is onduidelijk. Nog niet zo lang geleden zei hij namelijk dat abortus geen reden meer is voor uitsluiting en dat vergeving mogelijk moet zijn:
Cc-foto: Mariordo59
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.