47

Paus ‘zeer geïnteresseerd’ in bezoek aan Nederland

Bisschop Punt heeft de paus uitgenodigd voor een bezoek ... Plannen mogelijk volgend jaar gerealiseerd

Nederlandse bisschoppen hebben het initiatif genomen om de populaire paus Franciscus naar Nederland halen. Bisschop Punt van Haarlem-Amsterdam heeft de paus in een persoonlijke gesprek uitgenodigd voor een bezoek en zegt dat de paus zich ‘zeer geïnteresseerd’ toont.

De bisschoppen waren enkele weken geleden in Rome voor het traditionele Ad Limina-bezoek, waar Punt met de paus over een bezoek zou hebben gesproken. Trouw publiceerde vandaag een passage uit het persoonlijke verslag van Punt:

Tenslotte hebben we de paus nog kunnen meegeven dat hij door zijn manier van doen ook erg populair is in Nederland. Hij gaf ons aan daar vooral gebruik van te maken. Al eerder heb ik met de paus gesproken over een mogelijk bezoek aan Nederland. Hij leek daarin zeer geïnteresseerd. Met de andere bisschoppen is inmiddels afgesproken hiervoor de mogelijkheden te bezien.” 

Een woordvoerder van het bisdom laat weten dat de plannen zullen worden uitgewerkt op de bisschoppenconferentie in januari, waardoor het bezoek mogelijk volgend jaar al zou kunnen plaatsvinden.

cc-foto: Catholic Church England

Geef een reactie

Laatste reacties (47)