Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pauw over #MeToo: 'Het gaat juist zo goed met vrouwen'

  •  
25-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
199 keer bekeken
  •  
hooghiemstra
Daniela Hooghiemstra schreef voor de Volkskrant een opinieartikel over de #metoo-discussie waarin ze een link legt tussen de seksuele bevrijding en de aanklacht van seksueel misbruik nu. In het BNNVARA-programma Pauw legt ze uit wat ze daar precies mee bedoelt. Het gaat inmiddels zo goed met de vrouw, de positie van de vrouw richting gelijkwaardigheid met de man is dusdanig verbeterd, dat Hooghiemstra verbaasd is over de aanklacht tegen seksueel misbruik.
Hooghiemstra:
"Als je gewoon kijkt naar de cijfers, hoe het gaat met meisjes, hoe het gaat met jongens, hoe het gaat met vrouwen. Tot hun 35e – het zal mensen misschien verrassen – verdienen vrouwen meer dan mannen, gemiddeld. Ze doen het vaak beter op school. Op allerlei vlakken gaat het ontzettend goed met ze. En worden ze volgens mij ook juist steeds weerbaarder tegen alles. Dus het verbaast me een beetje dat we door die hele metro-discussie ineens weer helemaal terugzitten in het beeld van de vrouw als het grote slachtoffer. Dat zo ontzettend te lijden heeft onder al die mannen."
Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft voor de duidelijkheid alle cijfers op een rij gezet.

Meer over:

#metoo, leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.