40

Pauw & Witteman gaan uit elkaar

Jeroen Pauw en Paul Witteman gaan ieder eigen programma presenteren ... KRO-NCRV wil Eva Jinek op tijdstip Pauw & Witteman

Het populaire VARA-programma Pauw & Witteman stopt na acht jaar. Dat heeft de VARA woensdag bekend gemaakt. Paul Witteman gaat het programma Buitenhof presenteren. Jeroen Pauw gaat na de zomer een nieuwe dagelijkse late night talkshow presenteren op de plek van Pauw & Witteman.


Paul Witteman zal nieuwe programma’s gaan presenteren over muziek, politiek en wetenschap. De laatste aflevering van Pauw & Witteman is te zien op vrijdag 23 mei. 

Paul Witteman over zijn vertrek:

Na acht jaar en ongeveer twaalfhonderd uitzendingen merkte ik in de loop van dit seizoen dat ik toe ben aan iets nieuws. Net op dat moment kreeg ik het aanbod om het komend seizoen een programma over muziek te presenteren, ook een lang gekoesterde droom. Pauw & Witteman was voor Jeroen en mij een schitterende tijd. We hebben een groot publiek bereikt met spraakmakende uitzendingen, maar door al dat nachtbraken werd het voor mij op den duur ook vermoeiend. Ik zal de politieke actualiteit niet hoeven missen, omdat ik aan Buitenhof verbonden blijf als presentator. Ook ga ik voor de VARA een wetenschappelijk programma maken. Ik neem dan wel afscheid van een late night talkshow, maar blijf als journalist actief daar waar van oudsher mijn passie ligt: bij de muziek, de politiek en de wetenschap.

Jeroen Pauw vindt het jammer dat de samenwerking tot een eind komt, maar ziet ook nieuwe kansen:

Ik denk met veel plezier en warmte terug aan al die jaren van intensieve samenwerking met Paul Witteman, met wie ik naast eerdere programma’s zoals NOVA-Politiek en De Woestijnruiters de laatste acht jaar Pauw & Witteman maakte. Het dagelijks maken van een programma dat zowel ‘het nieuws van de dag’ als ‘de waan van de week’ probeert te vatten behoort tot het aantrekkelijkste werk in de televisiejournalistiek. Ik verheug mij dan ook zeer op het nieuwe seizoen waar mij de kans wordt geboden om op het begeerlijke late night tijdslot als presentator verder te gaan. Een toekomstig programma, uiteraard boordevol ideeën en ambities, waarvoor het nu nog iets te vroeg is om daar al specifiek iets over te zeggen. Voorlopig kijk ik met optimisme naar de komende weken waarin wij ons programma Pauw & Witteman met inzet en plezier zullen maken en zo het achtste seizoen succesvol hopen af te ronden.

Hierboven één van de meest bekeken afleveringen met premier Rutte en PvdA-leider Diederik Samsom.

Update 15.30:

KRO-NCRV wil vanaf januari 2015 een latenighttalkshow met Eva Jinek op de plek van Pauw & Witteman. Daarover is de omroep al geruime tijd in gesprek met zendermanager Marcel Peek van Nederland 1.

Mediadirecteur Taco Rijssemus:

Het vertrek van Paul Witteman komt niet geheel als een verrassing en we zijn daarom hierover al in overleg met de NPO. Wij willen absoluut een rol spelen in de invulling van het latenightslot. Het kan en mag niet langer zo zijn dat de opinieprogrammering door één publieke omroep wordt gedomineerd. Het is geen geheim dat wij met Eva Jinek grootse plannen hebben; in het uiteindelijke voorstel dat wij bij de NPO in zullen dienen, speelt zij dan ook uiteraard een grote rol.

Alle omroepen kunnen vanaf nu een plan indienen voor het tijdslot dat vanaf 1 januari 2015 vrijkomt. De zendschema’s voor dit jaar liggen al vast. Daarom is in overleg met alle omroepen besloten dat Jeroen Pauw het P&W tijdsslot tot het einde van het jaar mag invullen.

Geef een reactie

Laatste reacties (40)