22

Pauw & Witteman & Knevel & Van den Brink presenteren één tv-programma

EO en VARA slaan handen ineen en maken in aanloop naar de verkiezingen drie weken lang één programma: '1 voor de verkiezingen'

De VARA en de EO gaan in aanloop naar de verkiezingen samenwerken. Drie wekenlang presenteren de duo’s Pauw& Witteman en Knevel& Van den Brink om de avond het programma ‘1 voor de verkiezingen’.

Het programma van Pauw& Witteman zou eigenlijk pas op 17 september weer van start gaan. De VARA baalde hiervan omdat het zo de verkiezingen van 12 september niet zou kunnen verslaan. Na collegiaal overleg is uiteindelijk besloten voor een ander format te kiezen en samen te werken.

Drie weken lang wordt de talkshow ‘1 voor de verkiezingen’ uitgezonden vanaf één locatie. Het programma is te zien van maandag 3 september tot en met vrijdag 21 september om 23.00 uur op Nederland 1. Ook de week van Prinsjesdag, vlak na de verkiezingen, wordt meegenomen. Bovendien levert de VARA zo ook een week van haar zendtijd in.

VARA-programmadirecteur Frans Klein en EO-directeur Arjan Lock schrijven in een gezamenlijk persbericht:

Het is uniek dat twee geprofileerde duo’s afwisselend de verkiezingen gaan coveren in een verrassend, dagelijks programma. Ten tijde van groot landelijk nieuws hebben twee verschillende omroepen de handen ineen geslagen om hét nationale programma rond de politieke verkiezingen te maken.

Geef een reactie

Laatste reacties (22)