Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pechtold blijft Kamerlid onder Rutte III

  •  
09-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
10825532796_9d2e96216d_b
D66-leider Alexander Pechtold kiest niet voor een ministerspost in het nieuw te vormen kabinet. Pechtold verklaart aan het Parool :
“De stabiliteit van de coalitie staat voorop. Dat kan het beste als fractievoorzitter. Ik zou het ongelooflijk leuk vinden weer als bestuurder aan de slag te gaan, maar ik ben pas 51. Ik mag tenminste nog 19 jaar, als het me gegeven is. En er is nog een overweging, ik doe hier mijn thuisfront een groot plezier mee. Ik heb het gevoel dat ik als fractievoorzitter net iets meer over mijn tijdsindeling ga.”
Vorige zomer noemde Pechtold het ministerschap nog een jongensdroom bij Pauw (vanaf 3 minuten en 50 seconden) en liet hij doorschemeren het hartstikke leuk te vinden mocht hij die rol nogmaals mogen vervullen:
Daarnaast gingen er geruchten dat de D66-voorman mogelijk de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan, die afgelopen donderdag overleed, zou gaan opvolgen. Pechtold was eerder al burgemeester van Wageningen.
Vandaag liet de D66-leider echter weten zijn huidige baan als fractievoorzitter niet op te willen geven:
“Ik wil ook vooral zorgen dat dit kabinet straks op een geloofwaardige en heldere manier de plannen uitvoert en verdedigt. Als dat niet gebeurt, dan ga ik dat aangeven. Ik was niet van plan als een soort voorstopper van de ministersploeg de boel te gaan zitten verdedigen.”
Ook CDA-leider Sybrand Buma en Gert-Jan Segers van de ChristenUnie verruilen hun Kamerlidmaatschap niet voor een ministerspost.
Cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

d66, politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.