71

Pechtold geeft Witteman uitbrander

Presentator kondigde aan donderdag niet te gaan stemmen

Aan tafel bij Pauw & Witteman opende Alexander Pechtold onverwacht de aanval op presentator Paul Witteman. Reden voor de uitval is een column van Witteman in de VARA-gids waarin hij zegt niet te zullen gaan stemmen voor de Europese verkiezingen donderdag.


“Ik vind dat opiniemakers zoals meneer Witteman die vandaag in de VARA-gids schrijft dat hij niet gaat stemmen omdat het tweederangs politici zijn die hier aan tafel niks zeggen maar als ze….”

Witteman onderbrak hem: “Als we gaan citeren laten we het dan goed doen. (…) Ik vind dat het heel verstandig is om dit keer niet te stemmen omdat je daarmee een signaal geeft dat je het volgende keer anders moet organiseren.”

Pechtold begon er vervolgens over dat Witteman had geschreven dat politici aan de bar na de uitzending toegaven dat ze geen enkele invloed hadden in het Europees parlement maar dat nooit openlijk durven zeggen. Witteman was zichtbaar verlegen met de uitval en zei dat hij liever had dat het onderwerp niet ter sprake werd gebracht omdat hij zijn uitspraak ‘in een andere rol’ deed. De verontwaardigde Pechtold ging echter gewoon door, hij vond het ‘te gemakkelijk’.

Witteman herhaalde dat hij het een slechte zaak vindt dat Nederlandse partijen geen prominente politici afvaardigen naar het EP. SP-leider Roemer begon zich daarop met de discussie te bemoeien. “Dennis de Jong is bij ons een politicus echt van de eerste rij.” Pechtold herhaalde dat het een kwestie van tijd is en dat er in een later stadium net als in België meer prominente namen naar Brussel zullen gaan. “U heeft het recht het oneens te zijn,” zei Witteman en vroeg toen aan Pauw “heb jij al gezegd wat je gaat stemmen Jeroen?” Die antwoordde “Nee, ik ga niet zeggen wat ik ga stemmen maar ik wil wel zeggen dat ik wél ga stemmen.”

Geef een reactie

Laatste reacties (71)