57

Pechtold roept Cohen op tot debat over progressieve coalitie

D66-leider deed oproep in RTLZ

D66-leider Alexander Pechtold heeft Job Cohen, de lijsttrekker van de PvdA, opgeroepen tot een publiek debat over de mogelijkheid van een progressieve, linkse coalitie. Hij deed dit het televisieprogramma RTLZ.

Het was GroenLinks-leider Femke Halsema die in een vorige uitzending van RTLZ Alexander Pechtold om samen met haar te pleiten voor een progressieve, linkse coalitie. In antwoord daarop riep de D66-voorman op zijn beurt Job Cohen, de lijsttrekker van de PvdA op tot een debat over wat progressief precies inhoudt:

Hervormen, dat is wat mij betreft progressief. Dat betekent ook de arbeidsmarkt hervormen en daar hoor ik Cohen niet over. De PvdA moet aangeven wat men precies wil. De ambtenaren status, de WW-duur, het ontslagrecht, de AOW-leeftijd (de PvdA wil daar in 2020 pas mee beginnen). Breekpunten, dat zijn de arbeidsmarkt, de woningmarkt en het onderwijs. Als daar niet wat aan verandert, vind ik dat alles behalve progressief.

In hetzelfde gesprek zei Pechtold blij te zijn dat Halsema hem niet had opgeroepen om ook met de SP samen te werken. “Dat is wel links maar niet progressief”, aldus de D66-leider.

Halsema reageerde via Twitter op de uitspraken van Pechtold:

Interessant idee van Pechtold bij RTL-Z voor publiek debat voor verkiezingen tussen PvdA, GL en D66 over een progressieve, linkse coalitie.” (ga naar deze tweet)

Voor alle SP-aanhangers: SP meer dan welkom maar SP en D66 maken tot nu toe meer ruzie dan dat ze willen samenwerken.” (ga naar deze tweet)

Geef een reactie

Laatste reacties (57)