Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pechtold test 'plakbandcoalitie'

  •  
21-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-16488946.jpg
D66-leider dient twee moties in ... Brinkman steunt er eentje ... 
‘Een plakbandcoalitie’ zo kwalificeerde Alexander Pechtold gisteren de staat van de regering na het opstappen van Brinkman. Om de coalitie te testen, diende hij twee moties in. Eén over mensen met twee paspoorten, de ander tegen het polenmeldpunt. Opvallend was dat die laatste ook door Brinkman werd gesteund.
Ook al had Brinkman dinsdag ook kritiek op de beperking van de dubbele nationaliteiten, steunde hij de andere motie niet. Volgens hem was Pechtold daar ‘proletarisch aan het shoppen’.
Premier Rutte weigerde ook dit keer zijn mening te geven over het meldpunt. Dat blijft volgens hem een initiatief van een partij en niet van de regering.
Tijdens het debat probeerden de coalitiepartijen de coalitie te laten wankelen. Herhaaldelijk werd geroepen dat de gedoogcoalitie niet langer kan rekenen op een meerderheid. Een motie van wantrouwen bleef echter uit. Rutte weet zich namelijk nog steeds gesteund door een meerderheid. Niet alleen Brinkman, maar ook de SGP liet tijdens het debat weten de regering nog te steunen.
27 maart wordt er in de Tweede Kamer gestemd over de moties die gisteren zijn ingediend.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.