147

Pechtold wil snel belastingverlaging

Fractieleider Alexander Pechtold (D66) wil snelle stappen om lastenverlichting door te voeren

Nu de commotie rond de bed, bad, brood kwestie voorbij is, vindt Alexander Pechtold van D66 dat het tijd is voor andere zaken en wel: lastenverlichting.

Dat zei hij zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed van AvroTros. In het programma liet Pechtold weten dat regeringspartijen VVD en PvdA nu weer snel samen aan het werk moeten.

Laat het gedoe varen en koers op lastenverlichting voor volgend jaar. Dat is goed voor banen en koopkracht, vooral voor de middeninkomens. Laten we samen aan de slag gaan.

Hoe sneller er begonnen wordt hoe beter, vindt de D66-fractieleider. Het liefst ziet hij het komende week al gebeuren zodat er op 1 mei een ‘goede begroting’ aan Brussel voorgelegd kan worden. Het idee achter zijn plannen voor een lagere inkomstenbelasting is dat werken dan weer meer oplevert waardoor mensen meer geld uit kunnen geven, wat beter is voor de economie en de werkgelegenheid.

Pechtold zegt er vertrouwen in de hebben dat de plannen voor belastingverlaging snel uitgewerkt gaan worden. Daarbij haalde hij het lenteakkoord uit 2012 nog eens aan:

Toen het eerste kabinet Rutte in 2012, vlak voor 1 mei viel, hebben we met vijf partijen het Lenteakkoord gesloten en belangrijke hervormingen in gang gezet. Dat lukte in twee dagen. Toen hebben we laten zien hoe daadkrachtig de politiek kan zijn als je bereid bent uit de loopgraven te komen. Laten we komende week mensen in Nederland opnieuw laten zien dat de politiek het wel kan.

Luister het interview en de uitzending hier terug.

cc foto: Jeroen Mirck

Geef een reactie

Laatste reacties (147)