Laatste update 02 september 2017, 12:28
58

Pegida probeert met ‘zielige vertoning’ installatie Marcouch te verstoren

Tijdens de installatie van Ahmed Marcouch als burgemeester van Arnhem, bliezen drie mensen op fluitjes en riepen ‘Marcouch wegwezen’. Ze werden naar buiten begeleid en door de politie opgepakt wegens het verstoren van de raadsvergadering. Naar eigen zeggen behoorden de drie tot het rechtsextremistische Pegida.

Volgens een aanwezige was het de extreemrechtse actie een zielige vertoning die hoogstens wat spottend gegrinnik losmaakte. Toen de drie fluitjesblazers door de politie naar buiten werden geëscorteerd gebeurde dit onder boegeroep van de aanwezigen, en applaus voor de ordediensten. De installatie van Marcouch ging daarna verder alsof er niets gebeurd was.

Pegida, de PVV en de neonazi’s van de NVU proberen al langer te protesteren tegen de aanstelling van Marcouch wegens hun problemen met zijn Marokkaanse achtergrond. De demonstratie die Wilders echter in Arnhem organiseerde, trok echter slechts enkele tientallen demonstranten en werd door toeschouwers ‘hysterisch en clownesk’ genoemd.

Marcouch zei na zijn aantreden erg blij te zijn met zijn nieuwe baan. Ook benadrukte hij dat hij een burgemeester wil zijn voor alle Arnhemmers: ‘arm en rijk, jong en oud, geleerd en analfabeet, hetero en homo, oorlogsoverlevende en veteraan’. De burgemeester gaf een boodschap van vrijheid, verbinding en tolerantie: ‘Ik wil graag dat wij vrij kunnen zijn om te zijn wie wij zijn’.

Bron: RTV Rijnmond

 

Geef een reactie

Laatste reacties (58)