Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Peiling: Cohen premier, PVV zeker niet in kabinet

  •  
18-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-JobCohen300.jpg
VVD, PvdA en D66 vaakst genoemd als regeringspartijen
Kiezers verwachten dat PvdA-lijsttrekker Job Cohen premier wordt . Verder willen ze niet dat de PVV in het kabinet komt. Dat blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond.
Bij de vraag welke partijen in een nieuwe regering moeten, wordt de VVD met 47 procent het vaakst genoemd. Dat komt doordat ook aanhangers van CDA, D66 en PVV de liberale partij vaak noemen. Daarna volgt de PvdA (41 procent), D66 (36 procent) en het CDA (33 procent). De PVV wordt in de peiling van De Hond   het vaakst genoemd als partij die zeker niet in het kabinet moet komen.
51 procent van de ondervraagden denkt dat Job Cohen de volgende premier wordt. CDA-leider Jan Peter Balkenende wordt door 17 procent genoemd en VVD-voorman Mark Rutte door 7 procent. Ook in deze peiling gaan PvdA en CDA vrijwel gelijk op, met respectievelijk 30 en 29 zetels. De VVD volgt met 25 zetels en de PVV met 20.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.