Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Peiling: PvdA bijna gelijk aan SP

  •  
31-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
144 keer bekeken
  •  
samsom_roemer_300.jpg
Samsom wint 4 zetels, Roemer verliest er 3 ... Partij voor de Dieren gelijk met GroenLinks
De PvdA is in de peilingen verder aan het inlopen op de SP. De sociaaldemocraten hebben in de laatste peiling van Synovate/Nieuwsuur nog maar een zetel minder dan de SP: 26 vs 27.
De terugval voor de SP is bij Synovate veel minder groot dan bij EenVandaag eerder deze week. Daar raakte de SP 8 zetels kwijt.
Voor het overige verandert er weinig. VVD blijft gelijk en CDA verliest een zetel. Opmerkelijk is wel dat GroenLinks een zetel verliest en nu even groot (of klein) is als de Partij voor de Dieren die juist een zetel stijgt. Beide staan nu op 4 zetels.
RTEmagicC_synovate_290.png
Update 20.59 uur
Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat Samsom de beste debater was bij Knevel en van den Brink. Hij kreeg met name steun van PvdA, GroenLinks en SP-kiezers. Op de tweede plaats eindigde D66-leider Alexander Pechtold en op de derde plaats Mark Rutte.
Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op  Joop Verkiezingsoverzicht.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.