53

Peiling: Sap favoriet bij GroenLinks-kiezer

56 Procent gaat voor Sap. Tofik Dibi scoort 23 procent

Kiezers van GroenLinks hebben een duidelijke voorkeur voor fractievoorzitter Jolande Sap als de lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september. Dat meldt de Volkskrant. In een peiling van Maurice de Hond geeft 56 procent de voorkeur aan Sap. Haar uitdager en fractiegenoot Tofik Dibi scoort 23 procent.

Daarmee is het verschil tussen de twee in vergelijking met de vorige peiling aanzienlijk groter geworden. Vorige week, nog voor de officiële kandidaatstelling van Dibi, gaf 38 procent van de GroenLinks-kiezers de voorkeur aan Sap. Dibi lag toen nog voor met 40 procent. Dibi verraste Sap en de rest van de partijtop met zijn aankondiging een gooi te willen doen naar het lijsttrekkerschap.
Uiterlijk morgen maakt GroenLinks bekend welke kandidaat-lijsttrekkers meedoen aan een referendum onder de leden dat tot 4 juni loopt.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. 

Volkskrant – Peiling: GroenLinks-kiezer gaat duidelijk voor Sap

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (53)