Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Peiling: Sap favoriet bij GroenLinks-kiezer

  •  
17-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Sap_Jolande300.jpg
56 Procent gaat voor Sap. Tofik Dibi scoort 23 procent
Kiezers van GroenLinks hebben een duidelijke voorkeur voor fractievoorzitter Jolande Sap als de lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september. Dat meldt de Volkskrant. In een peiling van Maurice de Hond geeft 56 procent de voorkeur aan Sap. Haar uitdager en fractiegenoot Tofik Dibi scoort 23 procent.
Daarmee is het verschil tussen de twee in vergelijking met de vorige peiling aanzienlijk groter geworden. Vorige week, nog voor de officiële kandidaatstelling van Dibi, gaf 38 procent van de GroenLinks-kiezers de voorkeur aan Sap. Dibi lag toen nog voor met 40 procent. Dibi verraste Sap en de rest van de partijtop met zijn aankondiging een gooi te willen doen naar het lijsttrekkerschap. Uiterlijk morgen maakt GroenLinks bekend welke kandidaat-lijsttrekkers meedoen aan een referendum onder de leden dat tot 4 juni loopt.
De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. 
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.