Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Peilingen: Labour-leider Miliband wordt nieuwe premier

  •  
24-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
miliband_300.jpg
Populisten van Ukip brengen David Cameron doodklap toe
In Nederland hebben de conservatieven van de VVD geprofiteerd van de opkomst van de populistische PVV en konden daardoor de eerste liberale premier sinds mensenheugenis leveren. In het Verenigd Koninkrijk gaat het net andersom: daar gaat de opkomst van het populisme de conservatief Cameron de kop kosten.
De Guardian analyseert de peilingen voor de verkiezingen die over twee weken worden gehouden. Het is een nek-aan-nek-race tussen Labour en de Conservatieven waarbij de eerste gehinderd wordt door de opkomst van de nationalistische SNP in Schotland maar Cameron pootje wordt gelicht door de populistische Ukip, die overigens maar 4 zetels in het parlement weet te bemachtigen.
Labour-leider Ed Miliband wint de laatste tijd aan populariteit. Een video waarin hij per ongeluk in een hen party belandt en alle meiden een selfie met hem wilden werd deze week een mediahit.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.