Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pennsylvania Dutch Macaroni Salad

  •  
06-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
macaroni_300.jpg
De wereldkeuken heeft wat verrassingen in petto
Pennsylvania Dutch Macaroni Salad, dat klinkt als een gerecht van Nederlandse kolonisten met Italiaanse buren. Maar nee, ‘Pennsylvania Dutch’ slaat op de nog steeds levendige cultuur van de – protestantse – emigranten die vanuit de Elzas en Zwitserland naar de Nieuwe Wereld trokken.
Macaroni is ook geen Italiaans voedsel. Althans niet de elleboogjesmacaroni die we ook uit de 20e eeuwse Nederlandse keuken kennen. Die pastavariant is van oorsprong Amerikaans, vermoedelijk bedacht door Kraft Food omdat de vorm makkelijk ingeblikt kan worden. De macaroni, oftewel pasta, zelf was in de Verenigde Staten al eerder gepopulariseerd door niemand minder dan Thomas Jefferson , auteur van de Onafhankelijkheidsverklaring. Hij ontdekte het Italiaanse en nu typisch Amerikaanse gerecht Macaroni & Cheese  tijdens een verblijf in Parijs.
Het is al een paar weken lente en de thermometer komt nog steeds niet voor bij de tien garden maar optimistisch als we zijn is deze salade vooral ideaal voor bij de barbecue! Heel makkelijk te maken. En lekker Italiaans, eh… Hollands, eh… Zwitsers, eh… Amerikaans.  
Gekookte macaroni (al dente) Dressing van mayonaise met wat grove mosterd Een half hardgekookt ei, in stukjes Geraspte wortel Dun gesneden bleekselderij Hussel door elkaar, klaar!
Met dank aan: Ehow

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.