Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pensioenfondsen komen vutters niet tegemoet

  •  
25-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding_2012-03-25_om_13.43.10.png
Bezuiniging minister Kamp zorgt voor inkomensgat bij begin AOW ... Pensioenfondsen moeten compenseren zegt minister ... Fondsen: we hebben het geld niet ...
Niet de eerste van de maand waarin iemand met pensioen gaat, maar de verjaardag telt voortaan als ingangsdatum voor de AOW-uitkering. Maar het prepensioen stopt wel op de eerste van de maand. Gevolg: een inkomensgat. Zeker wie aan het eind van de maand jarig is, loopt geld mis.
Bekijk de video in andere formaten. Het is het gevolg van een bezuinigingsmaatregel van minister Kamp. En volgens hem kunnen pensioenfondsen dat prima compenseren. Niet waar, zeggen de fondsen. Wij hebben het al moeilijk genoeg en de minister kan niet zomaar van de één op de andere dag zo’n regeling invoeren. 
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.