97

Pensioenleeftijd wordt opgetrokken naar 80 jaar en andere bizarre beweringen van Henk Krol

In een interview met De Telegraaf geeft Henk Krol, lijsttrekker van de ouderenpartij 50Plus, een fascinerende kijk in de parallelle werkelijkheid die hij kiezers tracht voor te houden. Zo beweert de oud-VVD’er dat de pensioenleeftijd wordt opgevoerd naar 80 jaar. Interviewers Wouter de Winther en Lise Witteman willen weten hoe hij daarbij komt.

“Als je de berekeningen ziet, zijn de mensen die nú beginnen met werken, straks de klos. Die werken tot hun tachtigste.”

Vervolgens vragen ze over welke berekeningen hij het heeft.

“Of ik die nu wel of niet heb, íedereen kan nagaan dat jongeren van nu veel langer moeten doorwerken.”

Daarna wordt hem gevraagd of hij kan garanderen dat met het beleid van 50Plus jongeren straks net zo’n recht op pensioen hebben als ouderen nu. Krol stelt dat zijn generatie slechter af is omdat deze:

“over het algemeen nauwelijks iets te erven had van de generatie die vlak na de oorlog begon met het weer opbouwen van dit land. Terwijl je er nog van zal opkijken wat de toekomstige generatie erft. Inderdaad dankzij die stenen waarin de ouderen wonen. Daar kunnen ze nu geen boterhammen van kopen, maar als ze er straks niet meer zijn, kunnen hun kinderen zo’n huis verkopen en die zijn er goed mee.”

De pensioenpot kan dus leeggegeten worden door de 50Plus-aanhang omdat jongeren later gewoon het huis van hun ouders kunnen verkopen. Als de interviewers hem daar over aan de tand voelen dreigt hij het vraaggesprek af te breken omdat het een ‘kruisverhoor’ is, een bekende rechtse reflex op kritische vragen.

Tot slot wordt hem voorgelegd hoe geloofwaardig het is dat hij nu opkomt voor pensioenen terwijl hij als werkgever geen pensioengelden afdroeg voor zijn werknemers. Hij zegt daar spijt van te hebben en dat hij niet wist dat de gevolgen zo ernstig zouden zijn.

“Maar het heeft mij een betere pensioenwoordvoerder gemaakt. Ik weet nu hoe belangrijk pensioenen zijn.”

Op Twitter wordt met nauwelijks verholen verbijstering op de uitspraken van de politicus gereageerd:

cc-foto: Sebastiaan ter Burg

Geef een reactie

Laatste reacties (97)