8

Pensioenuitvoerder APG dicht seksistische loonkloof

APG, de uitvoeringsorganisatie van pensioenfonds ABP, stopt met het onderbetalen van vrouwen ten opzichte van mannen. Dat meldt de NOS woensdag. Maar liefst 125 vrouwelijke medewerkers van APG kregen tot nu toe minder salaris dan hun mannelijke collega’s met vergelijkbare functies, ervaring en dienstjaren. Dat wordt vanaf 1 juni rechtgetrokken.

Behalve het dichten van de seksistische loonkloof, zegt APG ook onderzoek te willen doen naar hoe het zover heeft kunnen komen dat die loonkloof binnen het bedrijf überhaupt bestond: ‘Zodat we dat duurzaam kunnen aanpakken’, aldus HR-directeur Marloes Sengers.

Van de 3000 medewerkers bij APG zijn er 960 vrouw. 125 van hen, oftwel 13 procent, kreeg gemiddeld 2,2 procent minder salaris dan hun mannelijke collega’s. Hoewel dus ook binnen APG tot nu een loonkloof bestond, is die wel kleiner dan gemiddeld. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bleek onlangs dat binnen de overheid het salarisverschil tussen mannen en vrouwen 8 procent is en in het bedrijfsleven zelfs 19 procent. Het CBS merkt daarbij wel op dat het in hun onderzoek gaat om ruwe cijfers, er is dus niet gekeken naar bijvoorbeeld ervaring en dienstjaren.

Beeld: APG, Google Streetview

Geef een reactie

Laatste reacties (8)