24

Pentagon-leverancier voorziet wapens stiekem van bijbelse teksten

'zware schending scheiding kerk en staat' 

Een Amerikaanse wapenfabrikant voorziet telescoopvizieren in het geheim van codes die rechtstreeks verwijzen naar bijbelse teksten. Het bedrijf leverde de afgelopen jaren voor honderden miljoenen aan apparatuur aan het Amerikaanse leger. De wapens daarnaast onder meer gebruikt door Iraakse en Afghaanse militairen.

De telescopen bevatten codes als 2COR4:6, een verwijzing naar de tekst uit het Nieuwe Testament 2 Korinthe 4:6 “Want God, Die gezegd heeft dat het licht uit de duisternis zou schijnen, is Degene Die in onze harten geschenen heeft, om te geven verlichting der kennis der heerlijkheid Gods in het aangezicht van Jezus Christus”.

Een andere code is JN8:12 (zie foto), een verwijzing naar Johannes 8:12 “Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.”

Het bedrijf dat werd opgericht door een fundamentalistisch christelijk Zuidafrikaan bevestigt de praktijk tegenover het Amerikaanse onderzoeksprogramma Nightline van de tv-zender ABC: “Ze zijn er altijd geweest en er is niets verkeerds of illegaals aan”.

Dat laatste klopt niet. De Amerikaanse wet verbiedt expliciet het toevoegen van religieuze teksten aan wapens om propagandamisbruik tegen te gaan. De teksten kunnen door zowel vriend als vijand opgevat worden als een bevestiging van het beeld dat het Amerikaanse leger een kruistocht voert tegen de islam. Critici spreken van een ‘zware schending van het principe van scheiding kerk en staat’.

Lees en bekijk (foto + video) U.S. Military Weapons Inscribed With Secret ‘Jesus’ Bible Codes

cc-foto: KLaFaille

Geef een reactie

Laatste reacties (24)