3

&… Pepernotendieven

Sommige Britten vieren laatste kerst met de lichten aan. Wat moet je doen met kieskeurige kinderen? En ander nieuws

Een nieuwe rubriek met nieuws dat je niet wilt missen

– Sinterklaas neemt twee pepernotendieven mee terug naar Spanje. Dieven stelen van 75 zakken pepernoten die een marktkoopman wilde schenken aan de Stichting Vul een Kinderhand.

– Sommige Britten zullen de laatste kerst met de lichten aan vieren. De Britse minister Chris Hune voert een ‘groene belasting’ in om de overheidsuitgaven voor duurzame energie te compenseren, ‘Wie duurzame energie niet kan betalen, doet maar het licht uit‘, was zijn boodschap aan families die de 280 pond per jaar niet kunnen betalen.

– Vul uw kindermond gevarieerd. Ouders die hun kieskeurige kinderen niet stimuleren veelzijdig te eten, hebben kans dat hun kinderen sneller allergieën ontwikkelen. Zo stellen onderzoekers.
– Een recept voor anticonceptie, vakantiekiekjes en verfrommelde posters. Trotse journalist Harald Doornbos griste allerlei prullaria mee uit het huis van Khadaffi en stelt die nu tentoon in Breda.

Bejaarde Taiwanees besluit tijdens vlucht buiten zijn boodschap te doen. Vliegtuigpassagier zag de nooddeur van het vliegtuig aan voor de deur naar de toiletten.

– Welkomscomités hebben nu geen excuses meer. Schiphol eerste luchthaven met spandoekautomaat aan
cc-foto: Gerard Stolk
Wat vond jij opmerkelijk nieuws?: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (3)