Laatste update 24 februari 2016, 07:35
17

Na V&D nu ook Perry Sport en Aktiesport failliet

Perry Sport en Aktiesport zijn dinsdagmiddag failliet verklaard.

Dat schrijft de NOS dinsdagavond. De curator heeft laten weten dat de winkels de komende zes weken open blijven.

Het V&D faillissement was nauwelijks achter de rug toen het moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport maandag uitstel van betaling aanvroeg.

Volgens het moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport, Unlimited Sports Group (USG) was het uitstel van betaling een direct gevolg van het faillissement van V&D. In de brief die USG aan de medewerkers stuurde ston:

Deze twee partijen behoorden tot de grootste en meest belangrijke businesspartners van USG.

Een woordvoerder van USG, Toni van Hees, vertelt op NU.nl:

Het kon niet anders. De banken hebben de financiering stopgezet en er was geen interesse om de hele vennootschap over te nemen. Er is zeker wel interesse in de winkels en we gaan de komende tijd met deze partijen in gesprek. We gaan proberen de winkels zoveel mogelijk in parketten te verkopen.

Perry Sport had 11 shop-in-shop winkels in V&D-filialen. En Scapino is een belangrijke partner van Aktiesport. Scapino is bezig met een doorstart, maar in de nieuwe vorm passen de meer dan honderd shop-in-shops van Aktiesport niet meer in de Scapino-vestigingen.

Bij USG werken 2500 mensen.

Volgens Paul te Grotenhuis van de brancheorganisatie Inretail is Nederland ‘overbewinkeld’. Dat zei hij vandaag tegen het Radio 1 journaal.

cc foto: Google Earth

Geef een reactie

Laatste reacties (17)