Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pers hekelt censuur rond koningshuis

  •  
16-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
WillemAlexander300.jpg
Hoofdredacteuren schrijven brief aan RVD ... Bij de nieuwjaarsreceptie van koning Willem-Alexander mochten geen journalisten zijn
De hoofdredacteuren van de Nederlandse media vinden dat de Rijksvoorlichtingsdienst de vrije pers tegenwerkt. Het Genootschap van Hoofdredacteuren schrijft dat in een kritische brief aan de RVD, zo meldt de NOS.
Vooral het feit dat er bij de nieuwjaarsreceptie van koning Willem-Alexander geen pers mocht zijn is slecht gevallen, stelt de NOS. De RVD maakte zelf opnamen van de bijeenkomst en zette die op YouTube.
De hoofdredacteuren schrijven alle begrip te hebben voor de behoefte van de koninklijke familie om een informele receptie te houden. Maar daar had de pers in overleg met de RVD best zijn werk kunnen doen. Het Genootschap vindt de aanpak van de RVD “niet passen in een open democratische samenleving”. Transparantie en vrijheid voor de pers noemen de hoofdredacteuren “van onschatbare waarde”. “Hierin past geen persbeleid waarin de staat zelf selecteert en beelden distribueert.”
De RVD komt na het weekend met een reactie, aldus de NOS.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.