Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Persbureau AP tegen verslaggevers: 'Trap er niet in, VS blijven wel vechten in Irak'

  •  
04-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Irak_troepenVS_USArmy_300.jpg
Media berichten over vertrek van Amerikaanse gevechtstroepen uit Irak, 50 duizend achtergebleven soldaten zouden trainers worden. AP in memo aan eigen medewerkers: Het klopt niet. Neem dit verhaal niet kritiekloos over
Amerikaanse nieuwszenders verspreiden de afgelopen twee weken het het bericht dat de VS zich terugtrekken uit Irak en dat de achterblijvende 50 duizend soldaten geen gevechthandelingen meer zouden verrichten. Persbureau AP gelooft hier echter niets van en maant zijn mensen in een memo om deze versie van het verhaal niet klakkeloos over te nemen.
In de memo zegt AP-eindredacteur Tom Kent:
Ten eerste is het vechten in Irak niet opgehouden. En wij moeten niet kritiekloos de suggestie overnemen dat het wel zo zou zijn, ook al komt dit bericht van hoge officieren. De situatie op de grond in Irak is vandaag dezelfde als die de afgelopen maanden is geweest. Iraakse veiligheidstroepen vechten nog steeds tegen Soenitische milities en Al-Qaida.
Wat betreft de Amerikaanse betrokkenheid.. (..) 50 duizend soldaten blijven nog in het land. Onze eigen verslaggeving ter plaatse bevestigt dat vooral de 4500 speciale troepen direct bij militaire operatie betrokken zullen blijven. Deze troepen begeleiden Iraakse soldaten in gevechten met militante groepen en zullen dus beschoten worden en terugschieten.
Lees meer bij de Huffington Post  

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.