32

Peter Kee over Felix Rottenberg: ‘Ongelofelijk! Wie doet nou zoiets?’

Peter Kee, parlementair redacteur van Pauw & Jinek, is verbijsterd over het optreden van PvdA-prominent Felix Rottenberg bij BNR. Die constateerde woensdagochtend dat de campagne mislukt was.

“Ongelofelijk. Dat ga je toch niet op de dag van de verkiezingen doen. En dat door een PvdA-prominent die al eerder Samsom pootje heeft gelicht door hem de bedrijfsleider van het kabinet te noemen. En dan nu weer Samsom de schuld geven omdat hij is opgestapt na de verloren lijsttrekkersstrijd.”

Asscher zat bij het slotdebat eindelijk in de flow, constateert Peter aan tafel bij Willemijn Veenhoven en Patrick Lodiers van De Nieuws BV. Hij vertelt ook dat Samsom nog heeft aangeboden als kanonnenvoer de campagne in te gaan. Als het zou mislukken zou Asscher dan de kar kunnen gaan trekken. “Ze hebben geleerd dat ze een zittend lijsttrekker niet moeten vervangen.”

Francisco van Jole denkt niet dat Baudet een zetel gaat halen.

“Er is te weinig ruimte op rechts. Maar als ze een zetel halen is dat grappig omdat Baudet zich opwerpt als beschermer van Nederlandse waarden. Je kunt daarover discussiëren maar er is één Nederlandse waarde die als een paal boven water staat. Namelijk dat je geen hoge dunk van jezelf mag hebben en dat zeker niet mag etaleren.”

Patrick wil van Francisco nog weten waar het dan mis is gegaan met Jan Roos. Zijn antwoord hoor je op 11:15.

 

Geef een reactie

Laatste reacties (32)