Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Peter Martins neemt ontslag van New York City Ballet na beschuldigingen van seksueel wangedrag

  •  
02-01-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
5548216914_9d3346b29c_o

© Darci Kistler, Elizabeth Miller, Peter Martins, Betsy Pitts, Nicolas Luchsinger, Pamela Joyner== THE SCHOOL OF AMERICAN BALLET Winter Ball 2011== David H. Koch Theater, NYC== March 14, 2011==

Eén van de leiders van het prestigieuze New York City Ballet, Peter Martins, is opgestapt na beschuldigingen van seksueel wangedrag. Martins is begin december al op non-actief gesteld als docent van de School of American Ballet, daar komt nu zijn definitieve ontslag overheen. Martins ontkent alle beschuldigingen, maar noemt de aantijgingen “een grote last” voor hem en zijn familie.
De 71-jarige Deen werd in eerste instantie in een anonieme brief beschuldigd van seksuele intimidatie en fysiek en verbaal misbruik. Na die anonieme brief kwamen meer dansers met beschuldigingen over de brug. Een onderzoek naar de zaak wordt volgens het bestuur van het gezelschap binnenkort afgerond.
#MeToo-hulpfonds Om slachtoffers van seksueel geweld in Hollywood financieel bij te staan hebben ruim driehonderd Hollywoodvrouwen – van regisseurs tot producenten en actrices – een hulpfonds opgericht. Zo kunnen zij die aangifte willen doen juridisch bijgestaan worden in rechtszaken tegen de verdachten. De hoop is dat de drempel om aangifte te doen zo lager wordt. Het hulpfonds heet ‘Time’s Up’. Het fonds heeft op de eerste dag al ruim 13,5 miljoen dollar opgehaald.
Onder meer Ashley Judd, Meryl Streep, Eva Longoria, Natalie Portman, Emma Stone en Reese Witherspoon zijn aangesloten bij het project, dat in een open brief in The New York Times werd aangekondigd.
Naast het bijstaan van slachtoffers van seksueel geweld, wil Time’s Up ook dat bedrijven die misbruik tolereren beboet worden, en dat slachtoffers niet langer onder druk worden gezet om te zwijgen. Daarnaast eisen de Hollywoodvrouwen gelijk loon en gelijke mogelijkheden voor vrouwen en mannen.

Meer over:

#metoo, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.