Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Peter R. de Vries (64) overleden

  •  
15-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
151 keer bekeken
  •  
Jos B. hoort strafeis in zaak Nicky Verstappen

© MAASTRICHT - Peter R. de Vries bij de rechtbank na afloop van de vijfde dag van de inhoudelijke behandeling in de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenhei

Misdaadjournalist Peter R. de Vries is overleden. Dat heeft RTL Nieuws donderdagmiddag bekendgemaakt. De Vries lag sinds dinsdag 6 juli in het ziekenhuis, nadat hij die avond op straat werd neergeschoten toen hij de studio van het RTL Boulevard verliet. De Vries is 64 jaar oud geworden.
In een verklaring laten de nabestaanden van Peter R. de Vries weten:
"Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben, overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ‘On bended knee is no way to be free’. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.[.su_quote] De familie, partner en naasten willen zijn overlijden in alle rust verwerken en wij vragen iedereen met klem om dat te respecteren. Verdere informatie over hoe het afscheid van Peter zal verlopen en wat daarbij de wensen van de familie en zijn partner zijn, volgt wanneer hierover is besloten."
""
De uitzending van RTL Boulevard zal donderdagavond om 18.30 uur volledig in het teken van ’s lands bekendste misdaadjournalist staan. Rond 20.30 uur zendt RTL 4 een in memoriam uit. Later op de avond zal op dezelfde zender ook het programma van Humberto Tan volledig aan Peter R. de Vries gewijd zijn. De zender laat weten de hele avond geen reclame te laten zien.
Namens de gemeente Amsterdam heeft burgemeester Femke Halsema gereageerd op het overlijden van Peter R. de Vries. Zij laat weten :
"Hij was moedig, vrij van geest en vastberaden. Hij hielp mensen in hun strijd voor rechtvaardigheid en hield de rechtstaat scherp met zijn kritische houding ten aanzien van autoriteiten en opsporingsinstanties. Daarvoor zijn we hem zeer dankbaar. We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe."
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.