Laatste update 23 januari 2017, 08:19
131

Peter R. de Vries: politieoptreden tegen broodjeseter zeer overdreven

“De inzet van de politie is een betere zaak waardig,” zegt misdaadverslaggever Peter R. de Vries over de hardhandige arrestatie van een jongen in een bus, waarover Joop eerder berichtte. “Ik heb in de gauwigheid 12, 13 man geteld en dat is natuurlijk absurd voor iemand die in het openbaar vervoer een broodje zit te eten. Ik moet heel eerlijk zeggen: dat had mij ook kunnen overkomen.” De Vries wijst op de escalatie die optreedt als de politie erbij wordt gehaald: “Dan bereik je een point of no return, dan is er geen weg terug meer. Dan willen ze hem per se meenemen, terwijl het broodje allang weggestopt is en de hele kwestie eigenlijk opgelost is.” Vervolgens liep de zaak nog verder uit de hand doordat de agenten assistentie opriepen. “Daar komen agenten als vliegen op de stroop op af en dan is het hele circus compleet.”

Presentator Humberto Tan legt De Vries een tweet voor van Jochem Myer die van mening is dat burgers gewoon altijd moeten doen wat de politie hen opdraagt. “Want je verliest altijd.” De Vries legt dan uit wat hem zo stoort aan de hele kwestie. Dagelijks wordt hij geconfronteerd met slachtoffers van criminaliteit waarbij de dader bekend is. “Die mensen kunnen vaak niet eens aangifte doen, die worden afgepoeierd en weggestuurd. En als ik dan al dit machtsvertoon voor een jongen met een broodje zie dan denk ik dat toch iemand had moeten roepen ‘jongens dit gaat nergens over, laat iedereen weer aan het werk gaan’ ”

Aan tafel zit ook de van broodjesconsumptie verdachte Timothy. Hij vertelt tegen Tan zijn versie van het gebeurde in Tilburg. De chauffeur uitte zich nogal denigrerend zegt hij. Timothy zegt niet te hebben geweten dat je in de bus geen broodje mocht eten. “Ik rij niet zo vaak met de bus.” De chauffeur alarmeerde de politie omdat hij “zich niet veilig voelde”. Timothy zegt dat hij de bestuurder op geen enkele manier heeft bedreigd.

Geef een reactie

Laatste reacties (131)