34

Peter R. de Vries stopt met misdaadprogramma

Na zeventien jaar 'onthullen en ontmaskeren' is het einde in zicht

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever, stopt na zeventien jaar met zijn veel bekeken tv-programma. Vanaf juni 2012 stopt hij. Hij stopt om zichzelf ‘meer lucht te geven’, aldus De Vries op zijn website.

De Vries verklaart:

Ik heb het al die tijd vol kunnen houden door letterlijk het leven van een topsporter te leiden. Toen ik moest beslissen of ik mijn contract weer zou verlengen, ben ik tot de conclusie gekomen dat dit het moment is om te stoppen, om mezelf meer lucht te geven. Die afweging was zwaar, want we hebben in al die jaren wel een instituutje neergezet, dat in veel zaken het verschil heeft gemaakt. Het doet pijn om daar afstand van te doen, zeker ook omdat ik weet dat veel slachtoffers en nabestaanden op mij rekenen, maar ik kan niet eeuwig doorgaan. Toen ik in 1995 begon ging ik er vanuit dat ik het hooguit drie jaar zou doen. We zijn straks zeventien jaar verder.

Plannen voor de toekomst heeft Peter R. De Vries nog niet. Hij sluit de televisiewereld niet uit, maar wil zich allereerst focussen op het laatste seizoen.

De Vries: Peter stopt in 2012 met misdaadprogramma na zeventien jaar onthullen en ontmaskeren

cc-foto: Daphne Channa Hoorn

Geef een reactie

Laatste reacties (34)