Laatste update 10:39
16

Kabinet moet in debat over gehandicaptenwet na succesvolle petitie

De Tweede Kamer moet in debat over de omstreden gehandicaptenwet. De 21-jarige Noortje van Lith wist voldoende handtekeningen te verzamelen op het onderwerp op de Kameragenda te krijgen. Het kabinet wil met de nieuwe wet vastleggen dat mensen met een beperking onder het minimumloon betaald mogen worden. Daarnaast komen het pensioen en toeslagen van werkenden met een beperking in gevaar.

Van Lith zit zelf in een rolstoel en lijdt aan de ontwikkelingsstoornis cerebrale parese. Twee weken geleden schreef zij een brief aan Mark Rutte waarin zij zich beklaagde over het kabinetsvoornemen. De brief werd enkele duizenden keren gedeeld op Facebook. Rutte zei via Twitter te snappen dat Van Lith ‘knokt voor haar droombaan’ en dat het kabinet ‘staat voor gelijke kansen voor iedereen’. Ook zei Rutte dat Van Lith gebeld zou worden door verantwoordelijk staatssecretaris Tamara van Ark.

Met dat antwoord van Rutte nam Van Lith echter geen genoegen. Maandagavond deed zij in Pauw nogmaals haar verhaal. Daarbij werd zij gesteund door Amber Bindels, een van de initiatiefnemers van de petitie Wij Staan Op.

Beeld: Screenshot Pauw

Geef een reactie

Laatste reacties (16)